Utmaningen för hela familjen – Gå mellan Stockholm och Köpenhamn på 24 dagar

Stegräkningstävlingen på jobbet tog precis slut, men Världshälsoorganisationens utfärdade rekommendation om att gå 10000 steg/dag går inte på semester. Varför inte sätta upp en utmaning för hela familjen de närmsta 4 veckorna? Gå mellan Stockholm och Köpenhamn på 24 dagar.

Sommaren är den tiden då familjen samlas. Man grillar tillsammans, badar tillsammans, åker till nöjesparker, paddlar kanot och klättrar uppför berg för att njuta av solens sista strålar när den långsamt går ner bortom horisonten. Lägg nu till dagliga promenader på listan. Eller så går man sina steg ändå utan att tänka på det. Hade det inte varit häftigt om barnen kunde berätta att ni har gått från Stockholm till Köpenhamn när de kommer tillbaka till skolan i augusti. Sträckan är 69 mil och om ni är 4st i familjen betyder det att ni ska gå 10 000 steg om dagen. Allt ni behöver ha är 4st stegräknare (finns i närmsta sportbutik) och en byxlinning att fästa den i.

Framförallt så är det kul, men hälsofördelarna som tillkommer med dagliga promenader är många:

  • Blodsockret regleras bättre
  • Magen mår bättre
  • Skelettet stärks
  • Du minskar risken för diabetes 2
  • Energinivån höjs
  • Det blir enklare att hålla vikten (trots alla trevliga grillkvällar)

Vad väntar ni då? Utmaningen börjar nu!

 

Innehållet har tagits fram med inspiration från Wellstep.se