Notification - The UK store is not open for business yet. Please visit the global site.

Free delivery on orders over £50

2-3 days delivery

60-day returns 

JobOuts historia är annorlunda

Vi skapades nämligen inte ur en affärsidé, utan genom ett hälsoproblem som löstes för eget bruk. Historien om JobOut började på Burde Publishing AB. Flera i personalen hade värk i axlar, skuldror och nacke. Medarbetarna gick kontinuerligt på massage i hopp om att försöka få muskelspänningarna och värken att släppa men massören kunde knappt röra dem eftersom de var så pass spända i muskulaturen. En del hade så pass mycket värk att de periodvis var tvungna att sjukskriva sig och arbetsgivaren insåg att man behövde hitta en mer långsiktig lösning. Frågan var bara vad företaget själva kunde göra?

Efter flera interna diskussioner kom en medarbetare med förslaget om att köpa in gummiband till sina kollegor efter att ha diskuterat idén med företagshälsovården. För att medarbetarna skulle veta vilka övningar som var bra för deras specifika problemområden och för att försäkra sig om att övningar utfördes korrekt konsulterades en personlig tränare.

Medarbetarna fick använda gummibanden på arbetstid, under korta pauser 2-5 minuter. De utförde enkla övningar två till tre gånger om dagen i syfte att förebygga och motverka muskelspänningarna. Resultaten kom fort! Efter ett antal veckor kunde vi dra följande slutsatser: majoriteten av medarbetarna hade fått lindrigare värk och en del hade till och med blivit av med sina muskelspänningar helt. De hade även fått bättre hållning, ökad energinivå och orkade mer under arbetsdagen. Även massören kunde känna en betydlig skillnad, medarbetarnas muskler hade blivit mjukare och mer avslappnande och medarbetarna fick inte längre ont när massören masserade dem.

Då föddes iden om JobOut. Fler företag har ju liknande problem. Så vi anlitade ett team av experter för att bygga ett enkelt träningskoncept till arbetsplatsen. Efter över ett års intensivt arbete och produktutveckling har vi skapat JobOut. Övningar och verktyg som alla kan använda.

Energi på jobbet - och efter.

JobOut är ett hälsokoncept anpassat till arbetsplatser för att öka medarbetares hälsa och välbefinnande på jobbet. Hjälp dina medarbetare att bryta monotona och stillasittande arbetspositioner en eller flera gånger per arbetsdag på ett roligt och effektivt sätt.

En aktiv arbetsplats

Högre produktivitet

Vi människor är ju faktiskt inte maskiner. Pigga och hälsosamma medarbetare kan utföra ett bättre jobb med likvärdig arbetsinsats.

Högre koncentrationsförmåga

En oväntad följdeffekt av en aktivare livsstil är att koncentrationsförmågan ökar, vilket leder till att vi lättare behåller fokus - inte minst i öppna kontorslandskap.

Bättre gemenskap

Att utföra fysisk aktivitet är faktiskt enklare i en grupp. Pigga och glada människor interagerar dessutom med varandra på ett annat sätt än några som mår mindre bra.

Det här är JobOut

Effekter av energipauser

Prenumerera på nyhetsbrev

Var först med att ta del av nya produktlanseringar och erbjudanden.